Gepofte Appels met Rum-Rozijnen

Porties: 4 personen
Voorbereidingstijd 15 minuten
Bereidingstijd: 30 minuten
Deel op Facebook Recept afdrukken

Ingrediënten

  • 2 eetlepels rozijnen
  • 5 eetlepels rum
  • 50 g boter of margarine
  • 50 g witte basterdsuiker
  • 4 appels bijvoorbeeld Jonagold
  • ½ eetlepel boter of margarine om in te vetten

Instructies

  • Voorbereiden:
  • Spoel de rozijnen af onder stromend water.
  • Breng in een steelpan de rozijnen met de rum aan de kook.
  • Laat ze tegen de kook aan ongeveer 10 minuten wellen.
  • Vet 4 stukken aluminiumfolie van 20 x 20 cm lichtjes in.
  • Meng in een kommetje de boter en basterdsuiker door elkaar.
  • Meng hier de gewelde rozijnen doorheen.
  • Bereiden:
  • Schil de appels en verwijder met een appelboor ruim het klokhuis.
  • Plaats elke appel op een stuk ingevette aluminiumfolie en vul de holte met het rum-rozijnenmengsel.
  • Vouw de aluminiumfolie stevig om de appels heen.
  • Leg de ingepakte appels op de barbecue en pof ze gaar in ongeveer 30 minuten.
  • Je kunt ook een voorverwarmde oven op 180°C gebruiken als alternatief.

Notities / Tips / Wijnadvies

  • Leg de gepofte appels op vier bordjes en vouw de folie voorzichtig open.
  • Serveer de warme gepofte appels met een bolletje vanille-ijs of een toefje slagroom voor een heerlijk dessert.

Opmerkingen:

  • Let op bij het werken met alcohol op de barbecue. Houd de barbecue goed in de gaten en zorg ervoor dat de vlammen niet hoog komen door het toevoegen van de rum.
  • Indien gewenst kunnen de appels ook in de oven worden gepoft in plaats van op de barbecue.

Voedingswaarden

Calories: 190 kcal | koolhydraten: 22 g | Vet: 11 g
————————————————————————————————–
Recept categorieën Barbecue / Dessert / Fruit
Land van herkomst Internationaal
Geschikt voor Dieët: Vegetarisch