Appeltaart van Jolanda’s Bakhuisje
Een combinatie van koekjes deeg en cakedeeg
Ingrediënten
koekjesdeeg:
- 250 gram plantaardige margarine
- 600 gram bloem
- 360 gram suiker
- 3 ei
- 20 gram bakpoeder
- 4 gram vanillesuiker
cakedeeg:
- 100 gram ei
- 100 gram suiker
- 100 gram boter gesmolten
- 100 gram zelfrijzend bakmeel
- 7 Zoete appels
Instructies
Werkwijze koekjesdeeg:
- Alles mengen tot een vast deeg en ca 1 à 2 uur laten rusten in de koelkast.
- Na de rust in de koelkast het deeg goed opkneden en uitrollen tot een dikte van een halve centimeter.
- De vorm bekleden met het deeg.
- Van overig deeg kun je ofwel nog een bodem maken of ze uitsnijden tot koekjes.
Werkwijze cakebeslag:
- Eieren met de suiker opkloppen tot een luchtige mousse, boter toevoegen beetje bij beetje. Dan de bloem toevoegen en nog eens goed laten mengen.
- Schil de appels en snijd ze in vieren.
- Je kunt ook peren of kersen gebruiken in dit recept ?
- Maak eerst het koekjesdeeg en vul er de bakvorm mee.
- Vul met het cakebeslag.
- Leg er de appeltjes erop en strooi nog wat bruine suiker en kaneel erover.
- Afbakken in de oven op 190 graden ca 40 minuten.
- Altijd even checken of het deeg gaar is.
- Neem 2 eetlepels abrikozengelei en doe dit met een scheutje water in een pannetje.
- Roer goed door en laat het even doorkoken.
- Smeer met de gelei de koek volledig in en laat alles afkoelen.