Appeltaart van Astrid Veltman 2

Deel op Facebook Recept afdrukken

Ingrediënten

Voor het deeg:

  • 300 gram zelfrijzend bakmeel
  • 150 gram witte basterdsuiker
  • 175 gram koude boter
  • 1 ei
  • zout
  • 2 eetlepel paneermeel

Voor het appelmengsel:

  • 500 gram appels
  • citroensap
  • 50 gram krenten
  • 50 gram rozijnen
  • 50 gram suiker
  • 3 eetlepels kaneel

Instructies

  • Zeef de basterdsuiker goed, zodat er geen klontjes meer in zitten.
  • Klop het ei met een garde los.
  • Schil de appels, verwijder de klokhuizen en snijd ze in stukjes.
  • Was de krenten en rozijnen.
  • Verwarm de oven voor op 175°C en beboter een springvorm van 24 cm doorsnee.
  • Doe het bakmeel, de basterdsuiker, de boter en zout in een mengkom en snijd de boter met 2 messen in kleine stukjes door het meel.
  • Voeg 3/4 van het ei toe en kneed het geheel tot een soepele bal.
  • Druk 3/4 van het deeg op de bodem en tegen de zijwand van de vorm uit,
  • verdeel het paneermeel over de bodem en vul de vorm met het appelmengsel.
  • Vorm van de rest van het deeg dunne reepjes, leg die kruislings over het appelmengsel en bestrijk ze met de rest van het ei.
  • Zet de taart op een ovenrooster, één richel onder het midden, in de oven en bak de taart in ± 1 1/4 uur gaar en goudbruin.
————————————————————————————————–
Recept categorieën Fruit / Taart