Appeltaart van Astrid Veltman 4

Deel op Facebook Recept afdrukken

Ingrediënten

  • 500 gram appels
  • 50 gram boter
  • ½ dl calvados
  • 150 gram bloem
  • 150 gram boter
  • 3 eieren
  • een snufje zout
  • 1 zakje bakpoeder

Instructies

  • Schil de appels en snijd ze fijn.
  • Vermeng de bloem en de suiker en voeg er de gesmolten boter aan toe.
  • Doe de eidooiers en het bakpoeder erbij, schenk de calvados erbij en meng dit verder door elkaar.
  • Voeg de appels toe.
  • Klop het eiwit stijf en schep dit voorzichtig door het deeg.
  • Doe dit in een beboterde springvorm en zet de taart ± 1 uur in een op 180°C voorverwarmde oven.
  • Haal de taart uit de oven en laat hem afkoelen.
  • Strooi er poedersuiker over.
————————————————————————————————–
Recept categorieën Fruit / Taart