Appeltaart met frangipane

Herfstige Appeltaart met Amandelvulling

Porties: 8
Voorbereidingstijd 20 minuten
Bereidingstijd: 40 minuten
Deel op Facebook Recept afdrukken

Ingrediënten

  • 1 rol Tante Fanny Vers Quiche- & Taartdeeg 300 g
  • 3 appels Elstar/Jonagold, dun gesneden
  • 120 g suiker
  • 120 g roomboter
  • 120 g amandelmeel
  • 2-3 tl gemalen kaneel
  • 2 el suiker
  • 2 eieren
  • 2 el abrikozenjam
  • 1 el water
  • 1 el boter om in te vetten
  • 1 ei geklutst (om te bestrijken)

Instructies

  • Verwarm de oven voor op 190°C (boven-/onderwarmte) en bereid het deeg volgens de instructies op de verpakking voor.
  • Rol het deeg uit en leg het in een ingevette taartvorm van Ø 24 cm (je kunt ook het bakpapier gebruiken dat bij het deeg zit; invetten is dan niet nodig).
  • Klop de zachte boter met een handmixer op hoge snelheid tot het luchtig is.
  • Voeg de eieren en een deel van de suiker toe terwijl je blijft kloppen.
  • Voeg vervolgens de rest van de suiker en het amandelmeel toe en mix op lage snelheid tot alles goed gemengd is.
  • Giet het mengsel over de bodem van het deeg.
  • Meng de appelschijfjes met kaneel en suiker en bedek de vulling dakpansgewijs van buiten naar binnen.
  • Bestrijk de rand van het deeg met geklutst ei en bak de taart in het midden van de oven gedurende 35-40 minuten, of tot de vulling stevig is en het deeg goudbruin is.
  • Verwarm de abrikozenjam met water en bestrijk de warme taart ermee na het bakken.
  • Serveer warm of op kamertemperatuur.

Notities / Tips / Wijnadvies

Wijnadvies:

Een lichtzoete wijn zoals een Riesling of een fruitige rosé past goed bij deze appeltaart met amandelvulling.

Voedingswaarden

Calories: 380 kcal | koolhydraten: 40 g | Protein: 7 g | Vet: 22 g | Sugar: 28 g
————————————————————————————————–
Recept categorieën Dessert / Fruit / Taart
Land van herkomst Nederland
Geschikt voor Dieët: Vegetarisch