Appeltaart met honingnoten

Honingnoten Appeltaart

Porties: 8
Voorbereidingstijd 20 minuten
Bereidingstijd: 45 minuten
Deel op Facebook Recept afdrukken

Ingrediënten

  • 1 rol Tante Fanny Vers Quiche- en Taartdeeg 300 g
  • 3 appels geschild en in blokjes gesneden
  • 1 tl maïzena
  • 4 el appelmoes
  • 1 tl kaneel
  • 2 el rozijnen
  • 150 g noten bijvoorbeeld walnoten, paranoten, hazelnoten
  • 2 el honing
  • 1 el boter om in te vetten

Instructies

  • Verwarm de oven voor op 180⁰C (boven-/onderwarmte) en haal het deeg 10 minuten voor gebruik uit de koelkast.
  • Rol het deeg uit en leg het in de ingevette taartvorm.
  • Leg de appelblokjes op een bakplaat en bak ze ongeveer 5 minuten in de oven om het vocht eruit te laten gaan.
  • Laat de appelblokjes afkoelen.
  • Meng de appelblokjes met de maïzena, appelmoes, kaneel en rozijnen.
  • Vul de taartvorm met het appelmengsel en druk lichtjes aan.
  • Bak de taart in het midden van de oven gedurende ongeveer 45 minuten, tot hij goudbruin is.
  • Bak de noten in een koekenpan wanneer de taart bijna klaar is.
  • Voeg de honing toe wanneer de noten licht beginnen te kleuren.
  • Verdeel de notenmix over de gebakken taart en laat afkoelen.

Notities / Tips / Wijnadvies

Serveer de taart lauwwarm met een bolletje vanille-ijs.

Wijnadvies:

Deze appeltaart met honingnoten gaat goed samen met een zoete witte wijn zoals een Riesling Spätlese of een Muscat. Hun fruitige en bloemige tonen vullen de smaken van de appeltaart en honingnoten mooi aan.

Voedingswaarden

Calories: 320 kcal | koolhydraten: 35 g | Protein: 7 g | Vet: 18 g | Zout: 0.1 mg | Sugar: 18 g
————————————————————————————————–
Recept categorieën Dessert / Fruit / Taart
Geschikt voor Dieët: Vegetarisch