Artisjok basilicummousse met parmaham

AllerHande februari 2003
Porties: 4 personen
Bereidingstijd: 15 minuten
Deel op Facebook Recept afdrukken

Ingrediënten

  • ½ potje gemarineerde artisjokharten ongeveer 140 g
  • ½ zakje verse basilicum ongeveer 7 g
  • Zout
  • Versgemalen zwarte peper
  • 1 plakje Parmaham

Instructies

  • Doe de gemarineerde artisjokharten samen met 8 blaadjes basilicum in een keukenmachine of gebruik een staafmixer om ze te pureren tot een gladde mousse.
  • Voeg indien nodig extra olie uit het potje toe om de mousse smeuïger te maken.
  • Breng de mousse op smaak met zout en peper.
  • Snijd 4 dunne repen van de Parmaham.
  • Leg de hamreepjes in de breedte over lepels.
  • Schep mooie bergjes artisjokmousse op de ham.
  • Vouw de repen ham over de mousse dicht.
  • Garneer met kleine blaadjes basilicum.

Notities / Tips / Wijnadvies

Wijnadvies:

Dit gerecht is heerlijk in combinatie met een glas champagne.
————————————————————————————————–
Land van herkomst Italië
Geschikt voor Dieët: Glutenvrij / Tarwevrij