Geitenkaassalade in Artisjokbodems

Porties: 4
Bereidingstijd: 15 minuten
Deel op Facebook Recept afdrukken

Equipment

Ingrediënten

  • 3 gedroogde tomaatjes in olie potje van 200 g
  • 6 zwarte olijven pit verwijderd (potje)
  • 2 bosuitjes
  • 1 takje basilicum 15 g
  • 113 g zachte geitenkaas
  • 4 eetlepels olijfolie
  • Versgemalen zwarte peper
  • Zout
  • 1 eetlepel citroensap
  • 4 artisjokbodems blik van 185 g
  • 75 g veldsla

Instructies

  • Snijd de gedroogde tomaatjes in piepkleine stukjes.
  • Snijd de zwarte olijven in plakjes.
  • Maak de bosuitjes schoon en snijd ze in ringetjes.
  • Snijd de basilicum in reepjes.
  • Snijd de geitenkaas in blokjes.
  • Meng in een kom de geitenkaas, tomaatjes, olijven, bosui, basilicum en 1 eetlepel olijfolie door elkaar.
  • Breng op smaak met peper.
  • Klop in een andere kom het citroensap met de resterende olijfolie tot een dressing.
  • Breng op smaak met zout en peper.
  • Laat de artisjokbodems uitlekken in een zeef.
  • Verdeel de veldsla over vier bordjes.
  • Plaats de artisjokbodems in het midden van elk bord en vul ze royaal met de geitenkaassalade.
  • Besprenkel de gevulde artisjokbodems en de veldsla met de dressing.

Notities / Tips / Wijnadvies

Serveer dit gerecht met ciabatta voor een heerlijke Italiaanse maaltijd.

Wijnadvies:

Een lichte en fruitige witte wijn zoals een Pinot Grigio of een Vermentino zal goed samengaan met de frisse smaken van de geitenkaassalade en de artisjokbodems.

Voedingswaarden

Calories: 205 kcal | koolhydraten: 4 g | Protein: 7 g | Vet: 18 g
————————————————————————————————–
Recept categorieën Bijgerecht / Kaas / Salade / Voorgerechten
Land van herkomst Italië
Geschikt voor Dieët: Vegetarisch