Gegratineerde Artisjokbodems met Kruidige Aardappelpuree

Porties: 4 personen
Bereidingstijd: 40 minuten
Deel op Facebook Recept afdrukken

Ingrediënten

  • 600 g kruimige aardappels
  • Zout
  • ½ zakje verse kervel 7,5 g
  • ½ zakje verse bieslook 10 g
  • ½ dl melk
  • 50 g roomboter
  • 4 eetlepels gemalen oude kaas
  • Versgemalen zwarte peper
  • 2 blikken artisjokbodems à 185 g
  • 2 eetlepels paneermeel

Instructies

  • Schil de aardappels, was ze en kook ze in een pan met weinig water en zout in ca.
  • 20 minuten gaar.
  • Knip de kervel en bieslook fijn.
  • Giet de aardappels af en stamp ze fijn met een pureestamper.
  • Meng de melk, boter, kaas en kruiden door de puree.
  • Breng op smaak met peper.
  • Laat de artisjokbodems uitlekken.
  • Doe de puree in een spuitzak en spuit deze op de artisjokbodems.
  • Bestrooi met paneermeel.
  • Verwarm de oven voor op 200°C.
  • Schuif de artisjokbodems in het midden van de oven en laat de puree in ca.
  • 10 minuten goudbruin kleuren.
  • Serveer met gebraden rosbief.

Notities / Tips / Wijnadvies

  • Dit gerecht wordt geserveerd met gebraden rosbief, maar de voedingswaarden zijn exclusief de rosbief.
  • Dit gerecht is heerlijk als bijgerecht bij gebraden vlees of als hoofdgerecht met een frisse salade.

Voedingswaarden

Calories: 350 kcal | koolhydraten: 40 g | Protein: 8 g | Vet: 18 g | Zout: 1.5 mg | Sugar: 2 g
————————————————————————————————–
Recept categorieën Groenten / Hoofdgerechten
Land van herkomst Nederland
Geschikt voor Dieët: Vegetarisch