Artisjokken in Mediterraanse Sherrymarinade

Porties: 4 personen
Bereidingstijd: 45 minuten
Deel op Facebook Recept afdrukken

Ingrediënten

  • 2 blikken artisjokharten à 400 g uitgelekt
  • 1 deciliter olijfolie extra vierge
  • 2 teentjes knoflook in plakjes
  • 4 eetlepels droge sherry
  • 2 eetlepels rode-wijnazijn
  • ½ zakje verse peterselie à 30 g fijngeknipt
  • Zout
  • Peper

Instructies

  • Halveer de artisjokharten.
  • Verhit in een koekenpan met antiaanbaklaag de helft van de olijfolie.
  • Bak de artisjokharten 3-4 minuten zachtjes tot ze beginnen te kleuren.
  • Voeg de plakjes knoflook toe en bak nog 1 minuut mee.
  • Voeg de droge sherry toe en stoof alles zachtjes door tot bijna alle sherry verdampt is.
  • Klop in een schaal een dressing van rode-wijnazijn, de rest van de olijfolie, zout en peper naar smaak.
  • Voeg de artisjokken en het stoofvocht toe aan de dressing en laat het geheel ongeveer 30 minuten afkoelen.
  • Meng de fijngeknipte peterselie door de artisjokken.
  • Serveer direct of bewaar afgedekt bij kamertemperatuur tot gebruik.

Notities / Tips / Wijnadvies

Wijnadvies:

Een droge Fino sherry of een Manzanilla sherry past uitstekend bij dit gerecht. De lichte, nootachtige smaken van de sherry complementeren de artisjokken en de marinade perfect.

Voedingswaarden

Calories: 272 kcal | koolhydraten: 4 g | Protein: 2 g | Vet: 28 g | Zout: 0.6 mg | Sugar: 1 g
————————————————————————————————–
Recept categorieën Bijgerecht / Groenten
Land van herkomst Spanje