Artisjokken met twee sausjes

Aller Hande 1996
Porties: 4 personen
Deel op Facebook Recept afdrukken

Ingrediënten

  • 2 eetlepel(s) citroensap
  • 4 artisjokken
  • 3 teentjes knoflook
  • 1 eetlepel(s) paprikamelange potje á 170 g, Peloponnese,
  • ½ theelepel chilipoeder
  • 5 eetlepel(s) mayonaise
  • zout
  • peper
  • ½ sinaasappel
  • 1 eetlepel(s) balsamicoazijn
  • 5 eetlepel(s) olijfolie,
  • ½ zakje bieslook á 15 g

Instructies

  • In pan ruim water met citroensap aan de kook brengen.
  • Van artisjokken stengel afsnijden en onderste bladeren verwijderen.
  • Van andere bladeren bruine puntjes afknippen.
  • Artisjokken in kokend water afgedekt in ca. 45 á 60 minuten zachtjes gaar koken. (Eventueel schoteltje op artisjokken leggen om te voorkomen dat ze gaan drijven.
  • Artisjokken zijn gaar als blaadjes makkelijk loslaten.)
  • In vergiet laten uitlekken en laten -afkoelen.
  • Knoflook boven kom uitpersen.
  • Paprikamelange, chilipoeder en mayonaise erdoor roeren.
  • Op smaak brengen met zout en peper.
  • Sinaasappel uitpersen.
  • In andere kom sinaasappelsap, azijn en olie tot dressing kloppen.
  • Bieslook erboven fijn knippen.
  • Op smaak brengen met zout en peper.
  • Artisjokken omgekeerd in vergiet laten uitlekken.
  • Artisjokken op vier borden zetten.
  • Sausjes elk in vier kleine schaaltjes scheppen.
  • Op elk bord twee schaaltjes met saus zetten.
--------------------------------------------------------------------------------------------------
Recept categorieën Groenten / Voorgerechten
Geschikt voor Dieët: Vegetarisch