Artisjokken met twee sausjes
Aller Hande 1996
Ingrediënten
Instructies
- In pan ruim water met citroensap aan de kook brengen.
- Van artisjokken stengel afsnijden en onderste bladeren verwijderen.
- Van andere bladeren bruine puntjes afknippen.
- Artisjokken in kokend water afgedekt in ca. 45 á 60 minuten zachtjes gaar koken. (Eventueel schoteltje op artisjokken leggen om te voorkomen dat ze gaan drijven.
- Artisjokken zijn gaar als blaadjes makkelijk loslaten.)
- In vergiet laten uitlekken en laten -afkoelen.
- Knoflook boven kom uitpersen.
- Paprikamelange, chilipoeder en mayonaise erdoor roeren.
- Op smaak brengen met zout en peper.
- Sinaasappel uitpersen.
- In andere kom sinaasappelsap, azijn en olie tot dressing kloppen.
- Bieslook erboven fijn knippen.
- Op smaak brengen met zout en peper.
- Artisjokken omgekeerd in vergiet laten uitlekken.
- Artisjokken op vier borden zetten.
- Sausjes elk in vier kleine schaaltjes scheppen.
- Op elk bord twee schaaltjes met saus zetten.