Asperge eierschotel
Ingrediënten
Instructies
- Maak de asperges schoon en snijd ze in stukken.
- Breng de bouillon aan de kook, voeg de asperges met de suiker en 15 gr boter toe en
- laat 5 minuten koken.
- Laat de asperges uitlekken en vang de bouillon op.
- Smelt de boter, voeg de bloem toe en laat die al roerend 3 minuten garen.
- Roer er de slagroom en de aspergebouillon door en laat de saus 10 minuten zachtjes
- inkoken.
- Bak de bacon in de olie in 7 minuten krokant en laat op keukenpapier uitlekken.
- Kook de eieren in 7 minuten hard, pel ze en snijd ze in vieren.
- Breng de saus met zout, peper en citroensap op smaak.
- Verwarm de asperges en het ei in de saus en strooi er de bacon en de bieslook over.
- Lekker met aardappelpuree.