Asperge kipcocktail

Snel te maken
Porties: 4 personen
Deel op Facebook Recept afdrukken

Ingrediënten

  • 1 potje witte asperges 315 ml
  • 8 blaadje(s) kropsla ca. 150 g
  • ½ zakje bieslook verse à 25 g
  • 2 eetlepel mayonaise
  • 2 eetlepel volle yoghurt
  • 1 theelepel kerriepoeder
  • ½ eetlepel sherry
  • 1 schaaltje kipfilet fumé

Instructies

  • Asperges laten uitlekken en in stukjes van ca. 1 cm snijden.
  • Sla wassen en laten uitlekken.
  • Kipfilet in kleine blokjes snijden.
  • Bieslook fijnknippen.
  • Sausje roeren van mayonaise, yoghurt, kerrie en sherry.
  • Op smaak brengen met zout en peper.
  • Asperges en kip mengen met saus.
  • Sla in vier (glazen) schaaltjes leggen.
  • Asperge-kipmengsel erover verdelen.
  • Bestrooien met bieslook.

Notities / Tips / Wijnadvies

Lekker met geroosterd brood en roomboter.
————————————————————————————————–
Recept categorieën Gevogelte / Groenten / Kip / Voorgerechten
Land van herkomst Nederland