Asperge tempura
AllerHande mei 2000
Ingrediënten
- 450 g witte asperges
- 3 eetlepel(s) bloem
- 100 g bloem
- zout
- versgemalen zwarte peper
- 1 eiwit van groot ei
- 1 bosuitje
- 4 eetlepel(s) Chinese sojasaus
- 1 eetlepel(s) sesamolie
- 1 eetlepel(s) Japanse rijstazijn
- 1 theelepel suiker
- olie om te frituren
Instructies
- Asperges schillen en ca. 3 cm van onderkant afsnijden.
- Asperges halveren.
- 3 eetlepels bloem in diep bord strooien.
- In kom 100 g bloem met zout, peper en ca. 1 dl koud water tot stevig beslag roeren.
- Frituurolie verhitten tot 170°C.
- Intussen eiwit stijf kloppen en door beslag scheppen.
- Bosui schoonmaken, wassen en halveren.
- Bosui in lange, dunne reepjes snijden.
- In kommetje sojasaus, sesamolie, rijstazijn en suiker tot sausje kloppen.
- Asperges een voor een licht door bloem wentelen.
- Overtollige bloem eraf schudden en asperges door beslag wentelen.
- Asperges in gedeelten in 5 à 6 minuten goudbruin en krokant frituren.
- Laten uitlekken op keukenpapier.
- Asperges over vier borden verdelen en garneren met bosui.
- Helft van sojadipsausje er omheen sprenkelen en rest apart erbij serveren.