Asperge tempura

AllerHande mei 2000
Porties: 4 personen
Deel op Facebook Recept afdrukken

Ingrediënten

  • 450 g witte asperges
  • 3 eetlepel(s) bloem
  • 100 g bloem
  • zout
  • versgemalen zwarte peper
  • 1 eiwit van groot ei
  • 1 bosuitje
  • 4 eetlepel(s) Chinese sojasaus
  • 1 eetlepel(s) sesamolie
  • 1 eetlepel(s) Japanse rijstazijn
  • 1 theelepel suiker
  • olie om te frituren

Instructies

  • Asperges schillen en ca. 3 cm van onderkant afsnijden.
  • Asperges halveren.
  • 3 eetlepels bloem in diep bord strooien.
  • In kom 100 g bloem met zout, peper en ca. 1 dl koud water tot stevig beslag roeren.
  • Frituurolie verhitten tot 170°C.
  • Intussen eiwit stijf kloppen en door beslag scheppen.
  • Bosui schoonmaken, wassen en halveren.
  • Bosui in lange, dunne reepjes snijden.
  • In kommetje sojasaus, sesamolie, rijstazijn en suiker tot sausje kloppen.
  • Asperges een voor een licht door bloem wentelen.
  • Overtollige bloem eraf schudden en asperges door beslag wentelen.
  • Asperges in gedeelten in 5 à 6 minuten goudbruin en krokant frituren.
  • Laten uitlekken op keukenpapier.
  • Asperges over vier borden verdelen en garneren met bosui.
  • Helft van sojadipsausje er omheen sprenkelen en rest apart erbij serveren.
--------------------------------------------------------------------------------------------------
Recept categorieën Groenten / Voorgerechten
Geschikt voor Dieët: Vegetarisch