Aspergegratin
Ingrediënten
- 1 ½ kg asperges geschilde
- 2 ½ dl melk
- 20 gram boter
- 40 gram bloem
- 2 ei
- 2 kg gewassen spinazie
- 100 gram geraspte kaas
- nootmuskaat
- peper
- zout
Instructies
- Kook de asperges.
- Bewaar 2 1/2 dl van het kookvocht en meng dit met de melk.
- Maak een roux van de boter en de bloem en laat die 3 minuten garen.
- Roer er beetje bij beetje het melkmengsel door en laat de saus 20 minuten zachtjes koken.
- Verwarm de oven voor op 220°C.
- Laat de spinazie met aanhangend water slinken, giet af en pers het water eruit.
- Breng de saus met zout, peper en nootmuskaat op smaak en roer de eidooiers en de kaas erdoor.
- Leg de asperges in een ovenschaal.
- Schep de spinazie erop en verdeel de saus erover.
- Gratineer het gerecht in ± 25 minuten In het midden van de oven.