Asperges (gebakken) op zalmcarpaccio

Porties: 4
Deel op Facebook Recept afdrukken

Ingrediënten

  • 600 gram zalm
  • 1 sinaasappel
  • 1 citroen
  • 5 eetlepel(s) olijfolie
  • 500 gram asperges
  • 1 bosje rucola
  • ½ bosje basilicum
  • zout
  • peper
  • 2 eetlepel(s) honing

Instructies

  • Spoel de zalm koud af, dep hem droog, wikkel hem in plasticfolie en leg hem circa 1 uur in de diepvries. Boen de sinaasappel af met heet water en droog hem af.
  • Rasp de schil fijn met een zesteur.
  • Pers de sinaasappel en de citroen uit en meng hier 4 eetlepels van de olijfolie door.
  • Was de asperges, schil ze en snijd de uiteinden af.
  • Was en droog de rucola en snij de blaadjes van de basilicum julienne.
  • Sprenkel de citrus-olijfoliemarinade over de borden en strooi er zout en peper over.
  • Snij de zalm in flinterdunne plakjes en leg ze op het bord.
  • Bestrijk ze met wat van de marinade.
  • Verhit de resterende olie en bak de asperges hierin circa 10 minuten op matig vuur.
  • Bestrooi ze met zout en schep ze om met de honing, het sinaasappelraspsel en de basilicum.
  • Schep de asperges op de zalmcarpaccio en garneer af met de rucola.
--------------------------------------------------------------------------------------------------
Recept categorieën Groenten / Vis
Land van herkomst Nederland