Deel dit recept via E-mail
Deel op Facebook
Recept afdrukken
Equipment
Ingrediënten
- 2 hardgekookte eieren
- 1 kg witte asperges
- Peper naar smaak
- Zout naar smaak
- Takje kervel
- 150 gram beenham
- 1 eetlepel verse fijngesneden peterselie
Voor de Hollandaisesaus:
- Citroensap
- 1 sjalotje fijngesneden
- 2 eierdooiers
- 100 gram gesmolten roomboter
- Peper naar smaak
- Zout naar smaak
Instructies
- Schil de asperges door ze bij de kopjes beet te pakken en naar beneden te schillen.
- Vergeet niet een paar centimeter van de onderkant af te snijden.
- Kook de asperges in water met een snufje zout, ongeveer 10 minuten, tot ze beetgaar zijn.
- Pel de eieren en snijd ze in stukjes.
- Voeg peper, peterselie en zout naar smaak toe.
- Maak tegelijkertijd de saus klaar met behulp van de au bain-marie kooktechniek.
- Gebruik een mixer om de eierdooiers te kloppen in een bad van warm water en voeg de gesmolten boter al druppelend toe.
- Stop met kloppen zodra de saus is gebonden en breng op smaak met citroensap, peper en zout.
- Giet een beetje saus over de asperges en serveer met de rest van de saus, gesneden eieren en een klein toefje kervel.
- Garneer het gerecht met beenham en bestrooi het met fijngesneden peterselie.
Notities / Tips / Wijnadvies
Serveer met gekookte krieltjes.