Asperges met bearnaisesaus in bladerdeeg

Gegratineerde Asperges met Dragon Bearnaise in Bladerdeeg

Porties: 4
Bereidingstijd: 45 minuten
Deel op Facebook Recept afdrukken

Ingrediënten

  • 12 asperges geschild en onderste stukje verwijderd
  • 2 plakjes bladerdeeg gehalveerd in de lengte
  • 1 ei losgeklopt met 1 theelepel water
  • 2 eetlepels fijn gesneden sjalotjes
  • 120 gram achterham in kleine blokjes
  • Olie

Voor de castric:

Voor de saus:

  • 3 eidooiers
  • 100 gram boter in blokjes
  • ½ eetlepel verse dragon gehakt
  • Limoensap
  • Peper & zout

Instructies

  • Kook de asperges beetgaar, stoomoven 100°C gedurende 8-10 minuten.
  • Verwarm de oven voor op 200°C (HeteluchtPlus).
  • Leg de gehalveerde plakjes bladerdeeg op een met bakpapier beklede bakplaat en bestrijk ze met het losgeklopte ei.
  • Bestrooi met peper en zout.
  • Bak gedurende 15-20 minuten op 200°C, tot ze goudbruin zijn.
  • Voeg alle ingrediënten voor de castric samen en laat inkoken tot de helft.
  • Passeer vervolgens door een fijne zeef.
  • Klop de eidooiers samen met de castric au bain-marie tot een luchtige saus.
  • Klop de blokjes boter erdoor.
  • Roer de gehakte dragon erdoor en breng op smaak met peper, zout en een paar druppels limoensap.
  • Verhit wat olie en fruit hierin de sjalotjes en de ham.
  • Snijd de bladerdeegbroodjes open in de lengte en leg de asperges op de onderste helft.
  • Schep wat van de saus erover en verdeel hierover de blokjes ham.
  • Plaats het deksel erbovenop.
  • Garneer met een toefje dragon.

Notities / Tips / Wijnadvies

 

Wijnadvies:

Een droge witte wijn zoals een Sauvignon Blanc of Chardonnay past goed bij dit gerecht.

Voedingswaarden

Calories: 380 kcal | koolhydraten: 20 g | Protein: 15 g | Vet: 25 g | Zout: 1.2 mg | Sugar: 2 g
————————————————————————————————–
Recept categorieën Hoofdgerechten