Deel dit recept via E-mail
Deel op Facebook
Recept afdrukken
Ingrediënten
- 12 asperges geschild en onderste stukje verwijderd
- 2 plakjes bladerdeeg gehalveerd in de lengte
- 1 ei losgeklopt met 1 theelepel water
- 2 eetlepels fijn gesneden sjalotjes
- 120 gram achterham in kleine blokjes
- Olie
Voor de castric:
- 1 sjalot gesnipperd
- 1 laurierblad
- 5 zwarte peperkorrels
- 3 takjes dragon
- 150 ml droge witte wijn
- 30 ml azijn
Voor de saus:
- 3 eidooiers
- 100 gram boter in blokjes
- ½ eetlepel verse dragon gehakt
- Limoensap
- Peper & zout
Instructies
- Kook de asperges beetgaar, stoomoven 100°C gedurende 8-10 minuten.
- Verwarm de oven voor op 200°C (HeteluchtPlus).
- Leg de gehalveerde plakjes bladerdeeg op een met bakpapier beklede bakplaat en bestrijk ze met het losgeklopte ei.
- Bestrooi met peper en zout.
- Bak gedurende 15-20 minuten op 200°C, tot ze goudbruin zijn.
- Voeg alle ingrediënten voor de castric samen en laat inkoken tot de helft.
- Passeer vervolgens door een fijne zeef.
- Klop de eidooiers samen met de castric au bain-marie tot een luchtige saus.
- Klop de blokjes boter erdoor.
- Roer de gehakte dragon erdoor en breng op smaak met peper, zout en een paar druppels limoensap.
- Verhit wat olie en fruit hierin de sjalotjes en de ham.
- Snijd de bladerdeegbroodjes open in de lengte en leg de asperges op de onderste helft.
- Schep wat van de saus erover en verdeel hierover de blokjes ham.
- Plaats het deksel erbovenop.
- Garneer met een toefje dragon.
Notities / Tips / Wijnadvies
Wijnadvies:
Een droge witte wijn zoals een Sauvignon Blanc of Chardonnay past goed bij dit gerecht.Voedingswaarden
Calories: 380 kcal | koolhydraten: 20 g | Protein: 15 g | Vet: 25 g | Zout: 1.2 mg | Sugar: 2 g