Asperges met een krokant varkenshaasje

Porties: 4
Deel op Facebook Recept afdrukken

Ingrediënten

  • kg witte asperges
  • zout
  • 3 eetlepel(s) tarwebloem
  • peper
  • 2 scharreleieren losgeklopt
  • 6 eetlepel(s) paneermeel
  • 400 g varkenshaas
  • 30 g boter
  • 1 pakje Knorr Saus voor asperges

Instructies

  • Schil de asperges van het kopje naar beneden en breek of snijd het onderste stugge stukje (± 3 cm) eraf.
  • Kook ze in water met zout afhankelijk van de dikte in 15-20 minuten gaar.
  • Doe de bloem met peper en zout naar smaak in een diep bord.
  • Klop het ei los in een ander bord en strooi het paneermeel in een derde bord.
  • Vouw het dunne uiteinde van het vlees om en steek het vast met cocktailprikkers.
  • Wentel het vlees eerst door de bloem, vervolgens door het ei en daarna door het paneermeel.
  • Bak het in de hete boter rondom bruin en in ± 10 minuten net gaar.
  • Bereid de saus volgens de aanwijzingen op de verpakking.
  • Schenk de saus over de asperges en serveer met het vlees.
  • Lekker met aardappelpuree.

Notities / Tips / Wijnadvies

Wijnadvies:

Cave d´Obernai, Pinot Blanc, wit

Info:

Hollandse witte asperges zijn, afhankelijk van de zonuren, vanaf eind april tot 24 juni, de feestdag van St. Jan, te koop. Van het kooknat van asperges kunt u heerlijke aspergesoep maken. Vries het kooknat in en gebruik het later, eventueel met toevoeging van groene asperges.
--------------------------------------------------------------------------------------------------
Recept categorieën Groenten / Varkensvlees