Asperges met garnalen en tagliatelle
Ingrediënten
- 2 kg asperges
- 1 dl droge witte wijn bijvoorbeeld Vin d'Alsace Riesling
- 2 dl crême fraiche
- 100 gram boter
- 3 eetlepels fijngeknipte dille
- zout peper
- 500 gram wilde spinazie
- 400 gram garnalen
- 300 gram groene tagliatelle al dente
Instructies
- Maak de asperges schoon en kook ze gaar.
- Breng 2 dl van het kookvocht met de wijn aan de kook en laat dit tot de helft inkoken.
- Voeg de crème fraîche toe en laat de saus weer inkoken.
- Monteer de saus voor het serveren met 75 gr in stukjes verdeelde koude boter, de
- dille en zout en peper.
- Was de spinazie.
- Verhit de rest van de boter in een ruime pan of wok en roerbak de spinazie 2-3
- minuten.
- Voeg de garnalen toe en warm ze even mee.
- Serveer de gekookte asperges met de tagliatelle, de aspergesaus en de spinazie en
- garneer met een takje dille.
Notities / Tips / Wijnadvies
Variaties:
- Vervang de witte wijn door Noilly Prat
- Vervang de garnalen door gerookte zalm
- Vervang de spinazie door 200 gr zeekraal
- Garneer met zalm- of foreleitjes of een lepeltje (imitatie)kaviaar.