Asperges met garnalen en tagliatelle

Porties: 4
Deel op Facebook Recept afdrukken

Ingrediënten

  • 2 kg asperges
  • 1 dl droge witte wijn bijvoorbeeld Vin d'Alsace Riesling
  • 2 dl crême fraiche
  • 100 gram boter
  • 3 eetlepels fijngeknipte dille
  • zout peper
  • 500 gram wilde spinazie
  • 400 gram garnalen
  • 300 gram groene tagliatelle al dente

Instructies

  • Maak de asperges schoon en kook ze gaar.
  • Breng 2 dl van het kookvocht met de wijn aan de kook en laat dit tot de helft inkoken.
  • Voeg de crème fraîche toe en laat de saus weer inkoken.
  • Monteer de saus voor het serveren met 75 gr in stukjes verdeelde koude boter, de
  • dille en zout en peper.
  • Was de spinazie.
  • Verhit de rest van de boter in een ruime pan of wok en roerbak de spinazie 2-3
  • minuten.
  • Voeg de garnalen toe en warm ze even mee.
  • Serveer de gekookte asperges met de tagliatelle, de aspergesaus en de spinazie en
  • garneer met een takje dille.

Notities / Tips / Wijnadvies

Variaties:

  • Vervang de witte wijn door Noilly Prat
  • Vervang de garnalen door gerookte zalm 
  • Vervang de spinazie door 200 gr zeekraal
  • Garneer met zalm- of foreleitjes of een lepeltje (imitatie)kaviaar.
--------------------------------------------------------------------------------------------------
Recept categorieën Groenten / Pasta / Vis / Zeevruchten