Asperges met ham en Parmezaanse kaas

Deel op Facebook Recept afdrukken

Instructies

  • Snijd 300 gr kleine aardappelen in vieren, kook ze 10 minuten in water met zout en laat ze uitlekken.
  • Verhit 2 eetlepels olijfolie, fruit hierin 1 teentje knoflook uit de pers, bak de aardappelen hierin omscheppend 3 minuten en roer er 2 eetlepels citroensap door.
  • Breng op smaak met zout en houd de aardappelen warm.
  • Kook 500 gr groene asperges in ± 5 minuten beetgaar en laat ze uitlekken.
  • Roer een dressing van 1 eetlepel Zaanse mosterd, 1 eetlepel appelazijn en 3 eetlepels olijfolie en breng op smaak met zout en peper.
  • Verdeel de aardappelen over 4 borden, leg de asperges erop en schenk de dressing erover.
  • Leg daarop per bord 2 plakken rauwe ham en schaaf er royaal flinters Parmezaanse kaas over.
--------------------------------------------------------------------------------------------------
Recept categorieën Groenten / Kaas / Vlees