Asperges met ham en roerei

Snel te maken en slank
Porties: 4 personen
Deel op Facebook Recept afdrukken

Ingrediënten

  • 2 bundel(s) witte asperges à 500 g
  • 2 dikke plakken gekookte beenham (vleeswaren, à 100 g)
  • ½ zakje bieslook verse à 25 g
  • 1 duopakje(s) aardappelschijfjes 700 g
  • 4 eieren M
  • 100 g roomboter

Instructies

  • In asperge pan of hoge pan water koken.
  • Houtachtige uiteinden van asperges snijden.
  • Asperges dun schillen, vanaf vlak onder de kop.
  • Asperges in ca. 15 minuten gaar koken.
  • Intussen ham in blokjes snijden.
  • Bieslook fijn knippen.
  • Aardappelschijfjes in ca. 7 minuten gaar koken.
  • Eieren loskloppen met zout en peper.
  • Ham en bieslook erdoor roeren.
  • In koekenpan 25 g boter verhitten.
  • Eimengsel erin schenken en roeren tot ei gaat stollen.
  • Pan van vuur nemen en af en toe doorroeren.
  • In pan rest van roomboter smelten (boter mag niet bruin kleuren).
  • Asperges serveren met roerei, aardappelschijfjes en gesmolten boter.
————————————————————————————————–
Recept categorieën Ei / Groenten / Hoofdgerechten / Varkensvlees
Land van herkomst Nederland