Asperges met mousselinesaus

Porties: 2
Deel op Facebook Recept afdrukken

Ingrediënten

  • 1 kg asperges
  • zout
  • 1 ei
  • 100 gram boter
  • 1 dl geslagen slagroom zonder suiker
  • gehakte peterselie

Instructies

  • Schil en was de asperges, leg ze in een langwerpige pan en zet ze op met warm water met zout.
  • Breng het water aan de kook en laat de asperges in 12-15 minuten (afhankelijk van de dikte) gaar worden.
  • Neem de asperges uit de pan en houd ze warm.
  • Bewaar het kookvocht.
  • Klop de eidooier samen met 2 eetlepels kookvocht au bain-marie tot een stevige 'mousse' op en klop er beetje bij beetje de zachte boter door.
  • Zorg dat de saus niet gaat koken, want anders schift deze!
  • Klop tot slot, van het vuur af, de geslagen room door de saus en doe de saus over in een juskom.
  • Serveer de warmgehouden asperges, bestrooid met de peterselie, samen met de saus; de asperges worden in de saus gedoopt en traditioneel gegeten 'op de manier van haring'.
--------------------------------------------------------------------------------------------------
Recept categorieën Groenten / Saus