Asperges met rode pesto

Porties: 2
Deel op Facebook Recept afdrukken

Ingrediënten

  • 500 gram groene asperges

Voor de pesto:

  • 6 tomaat
  • 2 eetlepel(s) olijfolie
  • 2 eetlepel(s) water
  • 3 teentjes knoflook
  • 3 eetlepel(s) pijnboompitten of cashewnoten
  • 4 eetlepel(s) basilicum
  • 1 eetlepel(s) Parmezaan

Instructies

  • Meng alle ingrediënten voor de pesto met een staafmixer tot een gladde pasta.
  • Leg de asperges in kokend water en kook ze in 5 minuten beetgaar.
  • Verdeel de asperges over 2 borden en giet de pesto erover.
  • Lekker met verse pasta.

Notities / Tips / Wijnadvies

Als u de pesto iets minder dik wilt hebben, kunt u een extra eetlepel water toevoegen.
--------------------------------------------------------------------------------------------------
Recept categorieën Bijgerecht / Groenten
Geschikt voor Dieët: Vegetarisch