Asperges met witte wijnsaus

Snel te maken
Porties: 4 personen
Deel op Facebook Recept afdrukken

Ingrediënten

  • 1 kg witte asperges
  • 300 g groene tagliatelle pasta
  • 1 schaaltje kipfilet ca. 400 g
  • 50 g boter of margarine
  • ½ zakje peterselie verse à 30 g
  • 1 zakje aspergesaus 40 g
  • 100 ml witte wijn

Instructies

  • In aspergepan of hoge pan water koken.
  • Houtachtige uiteinden van asperges snijden.
  • Asperges dun schillen, vanaf vlak onder de kop.
  • Asperges in ca. 15 minuten gaar koken.
  • Tagliatelle koken volgens gebruiksaanwijzing.In koekenpan helft van boter verhitten.
  • Kip bestrooien met zout en peper en in ca. 10 minuten bruin en gaar bakken.
  • Peterselie fijn knippen.
  • Saus bereiden met rest van boter, wijn en 150 ml water.
  • Peterselie door saus roeren.
  • Asperges serveren met kip, tagliatelle en saus.
————————————————————————————————–
Recept categorieën Gevogelte / Groenten / Hoofdgerechten / Kip