Aspergesalade met rookkaas

Aller Hande 1996
Porties: 4 personen
Voorbereidingstijd 25 minuten
Bereidingstijd: 5 minuten
Deel op Facebook Recept afdrukken

Ingrediënten

  • zout
  • 500 g groene asperges
  • 1 bakje kerstomaatjes
  • 3 eetlepel(s) witte wijnazijn,
  • 5 eetlepel(s) olijfolie
  • versgemalen peper
  • 150 g gesneden rookkaas plakjes ca. 2 mm dik,
  • 1 zakje verse basilicum 15 g,

Instructies

VOORBEREIDEN:

  • In pan ruim water met zout aan de kook brengen.
  • Asperges wassen en houtachtige uiteinden 2 à 3 cm eraf snijden.
  • Kopjes (ca. 4 cm) van asperges snijden.
  • Stelen in lengte halveren en in stukjes van ca. 3 cm snijden.
  • Aspergekopjes en stukjes in kokend water in ca. 3 minuten beetgaar koken.
  • Asperges voorzichtig in vergiet doen, afspoelen onder koud stromend water en goed laten uitlekken. Kerstomaatjes wassen en halveren.
  • In picknickschaal azijn, olie, zout en peper tot dressing kloppen.
  • Asperges en tomaat erdoor scheppen.
  • Tot vertrek in picknickschaal in koelkast zetten.
  • Korstjes van kaas snijden en kaas in piepkleine blokjes snijden.
  • Tot vertrek in koelkastbakje in koelkast zetten.
  • Basilicumblaadjes van takjes plukken en in reepjes snijden.
  • Tot vertrek in koelkastbakje in koelkast zetten.

BEREIDEN:

  • Aspergesalade, kaas en basilicum in koeltas vervoeren.
  • Ter plekke kaas en basilicum door salade scheppen.
  • Salade op zes bordjes scheppen.

Voedingswaarden

Calories: 170 kcal | koolhydraten: 3 g | Protein: 7 g | Vet: 15 g
--------------------------------------------------------------------------------------------------
Recept categorieën Groenten / Hoofdgerechten / Kaas
Geschikt voor Dieët: Vegetarisch