Aspergesalade met rookkaas
Aller Hande 1996
Ingrediënten
- zout
- 500 g groene asperges
- 1 bakje kerstomaatjes
- 3 eetlepel(s) witte wijnazijn,
- 5 eetlepel(s) olijfolie
- versgemalen peper
- 150 g gesneden rookkaas plakjes ca. 2 mm dik,
- 1 zakje verse basilicum 15 g,
Instructies
VOORBEREIDEN:
- In pan ruim water met zout aan de kook brengen.
- Asperges wassen en houtachtige uiteinden 2 à 3 cm eraf snijden.
- Kopjes (ca. 4 cm) van asperges snijden.
- Stelen in lengte halveren en in stukjes van ca. 3 cm snijden.
- Aspergekopjes en stukjes in kokend water in ca. 3 minuten beetgaar koken.
- Asperges voorzichtig in vergiet doen, afspoelen onder koud stromend water en goed laten uitlekken. Kerstomaatjes wassen en halveren.
- In picknickschaal azijn, olie, zout en peper tot dressing kloppen.
- Asperges en tomaat erdoor scheppen.
- Tot vertrek in picknickschaal in koelkast zetten.
- Korstjes van kaas snijden en kaas in piepkleine blokjes snijden.
- Tot vertrek in koelkastbakje in koelkast zetten.
- Basilicumblaadjes van takjes plukken en in reepjes snijden.
- Tot vertrek in koelkastbakje in koelkast zetten.
BEREIDEN:
- Aspergesalade, kaas en basilicum in koeltas vervoeren.
- Ter plekke kaas en basilicum door salade scheppen.
- Salade op zes bordjes scheppen.
Voedingswaarden
Calories: 170 kcal | koolhydraten: 3 g | Protein: 7 g | Vet: 15 g