Aspergesoep

      Geen reacties op Aspergesoep

Aspergesoep

Categorie Soep
Opmerking Vegetarisch
Auteur Miele.nl

Wat gaat er in

  • 1 kilo soepasperges geschild
  • 1 liter groentebouillon
  • 1 stukje foelie
  • 125 ml crême fraiche
  • 2 groene asperges
  • 4 witte asperges

Hoe maak ik het klaar

  • Snijd de soepasperges in kleine stukken en doe dit samen met de bouillon en foelie in een dichte stoomovenpan.
  • Plaats dit in de stoomoven op 100 °C gedurende 35-40 minuten.
  • Verwijder de foelie en pureer de soep glad met een staafmixer.
  • Voeg nu de crème fraîche toe en breng op smaak.
  • Maak van de overige asperges dunne slierten met een dunschiller en maak deze licht aan met wat olijfolie, zout en peper.
  • Doe deze slierten in een voorverwarmde kop en schep hier de soep bij.

Tips / Opmerkingen

Serveer met Hollandse garnaaltjes en kervel.