Aspergesoep

Romige Aspergesoep met Verse Aspergetoppings

Porties: 4
Bereidingstijd: 50 minuten
Deel op Facebook Recept afdrukken

Ingrediënten

  • 1 kilo soepasperges geschild
  • 1 liter groentebouillon
  • 1 stukje foelie
  • 125 ml crème fraîche
  • 2 groene asperges
  • 4 witte asperges

Instructies

  • Snijd de soepasperges in kleine stukken en doe ze samen met de groentebouillon en foelie in een dichte stoomovenpan.
  • Plaats de pan in de stoomoven op 100 °C gedurende 35-40 minuten.
  • Verwijder de foelie en pureer de soep glad met een staafmixer.
  • Voeg de crème fraîche toe en breng de soep op smaak met zout en peper.
  • Maak dunne slierten van de overige asperges met een dunschiller.
  • Bak deze lichtjes aan in wat olijfolie en breng op smaak met zout en peper.
  • Doe de aspergeslierten in voorverwarmde kommen en schep de soep eroverheen.

Notities / Tips / Wijnadvies

Serveer de aspergesoep met Hollandse garnaaltjes en verse kervel voor extra smaak.
Als wijnadvies past een frisse, minerale witte wijn zoals een Sauvignon Blanc of een Chablis goed bij dit gerecht.
————————————————————————————————–
Recept categorieën Soep / Voorgerechten
Land van herkomst Nederland
Geschikt voor Dieët: Glutenvrij / Koolhydraat arm / Tarwevrij / Vegetarisch