Aspergetaart met geitenkaas en hazelnoten

AllerHande mei 2003
Porties: 4 personen
Deel op Facebook Recept afdrukken

Ingrediënten

  • 1 kg witte asperges
  • 300 g zachte geitenkaas
  • 6 eetlepel(s) melk
  • 2 eierdooiers
  • 1 theelepel honing
  • 1 zakje rucolasla 30 g fijngeknipt
  • 6 plakjes roomboterbladerdeeg diepvries
  • 1 zakje hazelnoten 65 g grofgehakt

Instructies

  • Asperges schillen, van vlak onder kopje naar beneden.
  • Houtachtige uiteinden eraf snijden.
  • In aspergepan (of grote pan) asperges in ruim kokend water met zout 10 minuten koken.
  • Van vuur af nog 10 minuten afgedekt in kookwater laten staan en uit laten lekken.
  • In kom geitenkaas losroeren met 4 eetlepels melk, 1 eierdooier en honing.
  • Rucola erdoor scheppen, op smaak brengen met zout en peper.
  • Oven voorverwarmen op 200 °C.
  • Bladerdeeg ontdooien.
  • Aanrecht bestuiven met bloem.
  • Plakjes bladerdeeg opstapelen en uitrollen tot langwerpige lap, rand iets dikker laten.
  • Deeglap op met bakpapier beklede bakplaat leggen en bestrijken met geitenkaasmengsel, rand vrijhouden.
  • Asperges over deeg verdelen.
  • Andere eierdooier loskloppen met rest van melk.
  • Aspergetaart hiermee bestrijken.
  • In oven taart in ca. 30 minuten goudbruin bakken.
  • Hazelnoten grof hakken en kort roosteren in droge koekenpan.
  • Op bord laten afkoelen.
  • Aspergetaart uit oven nemen en bestrooien met hazelnoten.
  • In vier stukken snijden en warm of koud serveren.
--------------------------------------------------------------------------------------------------
Recept categorieën Groenten / Hartige taart / Kaas
Geschikt voor Dieët: Vegetarisch