Aspergetaart met geitenkaas en hazelnoten
AllerHande mei 2003
Ingrediënten
- 1 kg witte asperges
- 300 g zachte geitenkaas
- 6 eetlepel(s) melk
- 2 eierdooiers
- 1 theelepel honing
- 1 zakje rucolasla 30 g fijngeknipt
- 6 plakjes roomboterbladerdeeg diepvries
- 1 zakje hazelnoten 65 g grofgehakt
Instructies
- Asperges schillen, van vlak onder kopje naar beneden.
- Houtachtige uiteinden eraf snijden.
- In aspergepan (of grote pan) asperges in ruim kokend water met zout 10 minuten koken.
- Van vuur af nog 10 minuten afgedekt in kookwater laten staan en uit laten lekken.
- In kom geitenkaas losroeren met 4 eetlepels melk, 1 eierdooier en honing.
- Rucola erdoor scheppen, op smaak brengen met zout en peper.
- Oven voorverwarmen op 200 °C.
- Bladerdeeg ontdooien.
- Aanrecht bestuiven met bloem.
- Plakjes bladerdeeg opstapelen en uitrollen tot langwerpige lap, rand iets dikker laten.
- Deeglap op met bakpapier beklede bakplaat leggen en bestrijken met geitenkaasmengsel, rand vrijhouden.
- Asperges over deeg verdelen.
- Andere eierdooier loskloppen met rest van melk.
- Aspergetaart hiermee bestrijken.
- In oven taart in ca. 30 minuten goudbruin bakken.
- Hazelnoten grof hakken en kort roosteren in droge koekenpan.
- Op bord laten afkoelen.
- Aspergetaart uit oven nemen en bestrooien met hazelnoten.
- In vier stukken snijden en warm of koud serveren.