Deel dit recept via E-mail
Deel op Facebook
Recept afdrukken
Ingrediënten
- 1 rol Tante Fanny Vers Bladerdeeg
- 1 kg witte asperges geschild met afgesneden uiteinden
- boter
- 250 ml slagroom
- 4 eetlepel(s) crême fraiche
- 3 ei
- Nootmuskaat
- Gehakte peterselie
- peper & zout
Instructies
- Bladerdeeg 10 min voor bereiding uit de koelkast halen.
- Verwarm de oven voor op 210° C.
- Kook de asperges, licht gezouten en met een halve theelepel suiker in water zodat ze goed onderliggen, voor ongeveer 5 minuten. Droog ze na uitstomen goed af.
- Meng de slagroom, crème fraich en de kruiden met de eieren door elkaar. Breng op eigen smaak met peper en zout.
- Bekleedt de bakvorm met bladerdeeg en zorg voor een opstaande rand van 3cm.
- Verdeel de asperges gelijkmatig over het deeg en verdeel hierover het mengsel van de slagroom, eieren, crème fraich met de kruiden.
- Laat alles ca. 35 minuten in de oven bakken.
Notities / Tips / Wijnadvies
Serveer het gerecht met frisse groene salade en ham