Aubergine dip

Porties: 8
Deel op Facebook Recept afdrukken

Ingrediënten

  • 2 schoongemaakte aubergine
  • 3 knoflook
  • 0,6 deciliter citroensap
  • 5 eetlepels
  • fijngehakte peterselie
  • 2 gesnipperde kleine ui
  • 2 verkruimelde sneetjes witbrood
  • 3 deciliter olijfolie
  • zout
  • peper

Ook nodig:

Instructies

  • Verwarm de oven voor op 200°C.
  • Halveer 2 schoongemaakte aubergines in de lengte, leg ze met het snijvlak naar onder in een beboterde ovenschaal en bak ze in het midden van de oven in ± 1 uur zacht.
  • Laat ze afkoelen en verwijder de schil.
  • Pureer de aubergines, 3 uitgeperste teentjes knoflook, 0,6 dl citroensap, 5 eetlepels fijngehakte peterselie en 2 gesnipperde kleine uien in een keukenmachine.
  • Voeg in delen 2 verkruimelde sneetjes witbrood en 3 dl olijfolie toe en breng op smaak met zout en peper.

Notities / Tips / Wijnadvies

Serveer de dip koel.
--------------------------------------------------------------------------------------------------
Recept categorieën Barbecue / Saus