Aubergine gâteau
Ingrediënten
- 1 aubergine in plakjes van 5 mm
- 1 citroen geperst
- 4 dessertlepels olijfolie
- 25 gram geroosterde pijnboompitten
- 1 courgette in blokjes
- 1 paprika fijngesneden
- 1 paprika fijngesneden
- 1 paprika fijngesneden
- 2 ui gesnipperd
- 4 teentjes knoflook fijn gesneden
- 2 tomaat in vieren
- 2 theelepel tomatenpuree
- 50 ml witte wijn
- 300 ml groentebouillon
- 1 eetlepel basilicum
- 1 takje tijm
Instructies
- Doop de plakjes aubergine in het citroensap.
- Maak saus door de tomaten en de helft van de uien in 1 dessertlepel olijfolie 1 tot 2 minuten te bakken.
- Voeg de tomatenpuree, witte wijn, bouillon en basilicum en tijm toe.
- Laat de saus 10 minuten koken en stop hem in een blender.
- Bak de courgette en paprika's, de rest van de uien en knoflook 3 minuten in de rest van de olijfolie.
- Bind ze met een beetje tomatensaus.
- Bak in een andere pan de aubergine aan in een scheutje olijfolie.
- Laat ze aan beide kanten licht bruinen en uitlekken op keukenpapier.
- Maak nu de gâteau.
- Leg beurtelings laagjes groenten en aubergine in een ovenschaal.
- Dek af met vetvrij papier en druk de taart aan met iets zwaars.
- Laat het gerecht minstens 30 minuten tot een nacht in de koelkast staan.
- Snij de gâteau in parten en giet de saus erover en garneer met de pijnboompitten.