Auberginesalade met tomaatjes

Snel te maken
Porties: 4
Deel op Facebook Recept afdrukken

Ingrediënten

  • 2 aubergines
  • 2 teentjes knoflook
  • 7 eetlepel(s) olijfolie met knoflookaroma & chilipeper fles à 250 ml
  • 1 bak cherrytomaatjes ca. 250 g
  • 2 blikjes Ansjovis filets à 50 g
  • 3 eetlepel(s) azijn
  • 150 g feta kaas
  • 1 stokbrood

Instructies

  • Aubergines wassen, schoonmaken, halveren en in blokjes snijden.
  • Knoflook pellen en snipperen.
  • In grote koekenpan 5 eetlepels olie verhitten.
  • Knoflook en aubergine ca. 10 minuten zachtjes bakken.
  • Intussen tomaatjes schoonmaken en halveren.
  • Ansjovis laten uitlekken en in stukjes snijden.
  • Dressing kloppen van rest van olie en azijn.
  • Aubergine, tomaten en vis door dressing scheppen.
  • Afgedekt nog ca. 10 minuten laten staan.
  • Salade over vier borden verdelen.
  • Kaas erover verkruimelen.

Notities / Tips / Wijnadvies

Serveren met stokbrood.
————————————————————————————————–
Recept categorieën Groenten / Salade / Vis / Voorgerechten