Auberginespiesen met krielaardappeltjes

Deel op Facebook Recept afdrukken

Ingrediënten

  • 1 aubergine
  • zout
  • 16 krielaardappeltjes in de schil
  • ½ potje gedroogde tomaat op olie
  • 15 gram basilicum
  • 16 tomaat
  • 4 eetlepel(s) olijfolie
  • 4 metalen pennen of houten pennen

Instructies

  • Laat de spiesen op kamertemperatuur komen.
  • Was de aubergine en snijd hem in de lengte in 6 dunne plakken.
  • Halveer de plakken in de lengte, bestrooi ze met zout en laat ze in een vergiet ± 20 minuten liggen.
  • Kook intussen de aardappeltjes in een pan met weinig water en zout in 5 minuten beetgaar en laat ze in een zeef uitlekken.
  • Pureer de gedroogde tomaatjes met de aanhangende olie en de basilicum in een keukenmachine tot een grove pasta en breng die op smaak met peper.
  • Dep de plakken aubergine met keukenpapier droog, bestrijk ze met de tomatenpasta en rol elke plak stevig op.
  • Steek de auberginerolletjes, de krielaardapeltjes en de kerstomaatjes afwisselend aan de spiesen en bewaar die tot het gebruik afgedekt in de koelkast.
  • Bestrijk de spiesen rondom met olie en rooster ze op de hete barbecue in ± 6 minuten rondom mooi bruin.
--------------------------------------------------------------------------------------------------
Recept categorieën Barbecue / Groenten
Geschikt voor Dieët: Vegetarisch