Indonesische Ayam Gomeh

Kip in Kruidige Kokossaus
Porties: 4 personen
Bereidingstijd: 40 minuten
Deel op Facebook Recept afdrukken

Equipment

Ingrediënten

  • 1 ui
  • 2 teentjes knoflook
  • 3 cm verse gemberwortel
  • 2 rode pepers
  • ½ theelepel trassi oedang garnalenpasta
  • 25 g macadamianoten of kemirienoten
  • 1 eetlepel geelwortel kurkuma
  • 1 eetlepel gedroogde laos
  • 1 eetlepel zonnebloemolie
  • ¼ stengel citroengras sereh
  • 600 g kipfilet
  • 2 tomaten
  • ½ kippenbouillonblokje
  • 1 theelepel gemalen ketoembar koriander
  • 1 theelepel suiker
  • 50 g kokoscrème santen

Instructies

  • Pel de ui en knoflook, schil de gemberwortel.
  • Snijd de ui, rode pepers, knoflook en gemberwortel in grove stukken.
  • Maal in een keukenmachine of vijzel de ui, gemberwortel, rode pepers, trassi en noten grof tot een pasta.
  • Voeg kurkuma en gedroogde laos toe en maal alles tot een smeuïge pasta.
  • Verhit de zonnebloemolie in een wok.
  • Bak hierin de pasta en knoflookplakjes 2 minuten onder voortdurend roeren.
  • Snijd het citroengras in grove stukken en voeg toe aan de saus.
  • Laat de saus 10-15 minuten onafgedekt sudderen.
  • Snijd de kipfilet in grove blokken en voeg ze toe aan de saus.
  • Laat de kipfilet in 8-10 minuten gaar worden.
  • Snijd de tomaten in grove stukken.
  • Breng de saus op smaak met verkruimeld bouillonblokje, gemalen ketoembar, suiker en peper.
  • Roer de tomaat en kokoscrème door de pasta tot de kokoscrème is gesmolten.
  • Verdeel de kipfilet met saus over de borden.

Notities / Tips / Wijnadvies

Wijnadvies:
Een lichte en fruitige witte wijn zoals een Riesling past goed bij dit gerecht. De zoetheid van de wijn contrasteert mooi met de kruidige en romige smaken van de Ayam Gomeh.

Voedingswaarden

Calories: 400 kcal | koolhydraten: 12 g | Protein: 30 g | Vet: 25 g | Zout: 1.5 mg | Sugar: 4 g
————————————————————————————————–
Recept categorieën Hoofdgerechten / Kip
Land van herkomst Indonesië
Geschikt voor Dieët: Tarwevrij