Ba Bao

Gestoomde broodjes met gehakt vulling
Porties: 12
Total time 2 uur
Deel op Facebook Recept afdrukken

Ingrediënten

  • 1 pak wittebroodmix
  • 2 ei
  • 1 ui fijngehakt
  • 2 tenen knoflook
  • 25 gram boter op kamertemperatuur
  • 300 gram gehakt mager
  • 3 eetlepel(s) sojasaus donkere zoete
  • 1 eetlepel(s) azijn
  • zout
  • peper

Instructies

  • Maak de deeg, met inplaats van de boter neemt u 2 eieren, verder volgens de het recept op op het pak.
  • Fruit de gesnipperde ui glazig in een wok met de boter en voeg er de uitgperste knoflook bij.
  • Doe het gehakt erbij en roerbak het rul.
  • Doe er de sojasaus en de azijn bij en breng het gehaktmengsel verder op smaak met zout en peper.
  • Kneed van de deeg 12 bollen, druk er een kuil in en vul deze met het gehakt mengsel.
  • Kneed de bollen nu mooi dicht en leg ze op een stukje bakpapier.
  • Laat ze nog ongeveer 10-15 minuten narijzen en stoom ze in een stoompan in ongeveer 20 minuten gaar.
  • Serveer ze warm en geef er chillisaus bij.
--------------------------------------------------------------------------------------------------
Recept categorieën Broodjes / Vlees
Land van herkomst China