Babi rendang

Dit gerecht kan ook met 500 gr riblappen worden gemaakt. Laat het vlees in dat geval in 1 1/2-2 uur gaar koken.
Porties: 4
Deel op Facebook Recept afdrukken

Ingrediënten

  • 500 gram mager varkensvlees
  • 4 witte uien
  • 2 tenen knoflook
  • 2 rode lomboks
  • 2 theelepels gemberpoeder
  • 1 theelepel laospoeder
  • 2 theelepels kentjoer
  • 2 theelepels ketoembar
  • 1 theelepel djinten
  • 2 eetlepels olie
  • ½ theelepel serehpoeder
  • 2 blaadjes salam
  • zout
  • 25 gram dikke santen

Instructies

  • Snijd het vlees in blokjes.
  • Pel en snipper de uien en de knoflook.
  • Maak de lomboks schoon en snijd ze in stukjes.
  • Maak de uien, knoflook en lomboks in een vijzel of met de staafmixer fijn en meng er de gember, laos, kentjoer, ketoembar en djinten door.
  • Gebruikt u schijfjes in plaats van poeder, plet ze dan licht met de stamper van de vijzel.
  • Verhit de olie in een wadjan of braadpan en fruit de uienmassa en de sereh.
  • Bak de blokjes vlees rondom bruin.
  • Voeg een beetje kokend water en de salambladen toe en laat het vlees ± 15 minuten zachtjes gaar stoven.
  • Voeg naar smaak zout toe, rasp de santen en laat die in de saus oplossen
--------------------------------------------------------------------------------------------------
Recept categorieën Varkensvlees