Pittige Cajun Basmatirijst met Kool

Porties: 4 personen
Bereidingstijd: 20 minuten
Deel op Facebook Recept afdrukken

Equipment

Ingrediënten

  • 300 g basmatirijst
  • 1 kleine rode peper
  • 1 kleine rode paprika
  • 4 eetlepels zonnebloemolie
  • 2 schaaltjes cajunvleesreepjes à 200 g
  • 2 zakken panklare spitskool à 300 g
  • Zout en peper naar smaak
  • 50 g ongezouten pinda’s

Instructies

  • Kook de basmatirijst volgens de gebruiksaanwijzing.
  • Was de rode peper, maak hem schoon en snijd hem in dunne reepjes.
  • Was de rode paprika, maak hem schoon en snijd hem in blokjes.
  • Verhit de zonnebloemolie in een wok of braadpan.
  • Bak de cajunvleesreepjes in ongeveer 7 minuten bruin.
  • Voeg de paprika- en peperreepjes toe en bak ze ongeveer 2 minuten mee.
  • Voeg de spitskool toe en bak deze ongeveer 5 minuten mee.
  • Breng op smaak met zout en peper.
  • Garneer met de pinda’s.
  • Serveer met de rijst.

Notities / Tips / Wijnadvies

Wijnadvies:

Deze pittige Cajun Basmatirijst met Kool gaat goed samen met een frisse witte wijn, zoals een Sauvignon Blanc of een Grüner Veltliner.

Voedingswaarden

Calories: 550 kcal | koolhydraten: 45 g | Protein: 25 g | Vet: 30 g | Zout: 1.5 mg | Sugar: 3 g
————————————————————————————————–
Recept categorieën Hoofdgerechten / Rijst / Varkensvlees
Land van herkomst Internationaal