Radjah lamb stew
Bengaals stoofvlees
Ingrediënten
- 2 vleestomaten
- 1 middelgrote ui
- 1 mooie aubergine
- 1 schaaltje baby maïskolven
- 800 gram lamsstoverij ontbeende
- boter
- zout
- knoflookpasta
- ½ koffielepel zwarte peper
- 1 pijpje kaneel
- 1 mespunt korianderzaad
- ½ l water of groentebouillon
- 1 limoen
- basmatirijst
- verse korianderblaadjes
Instructies
- Dompel de tomaten even in kokend water, pel ze en snijd ze in partjes.
- Verwijder de zaadjes en snijd het vlees in stukjes.
- Pel en versnipper de ui.
- Spoel de babymaïsolie.
- Schil de aubergine en snijd ze in grove stukken.
- Snijd het vlees eventueel in kleine stukjes en bak het mooi bruin in een ruime klont boter.
- Doe het vlees zonder het braadvet in een sudderpot, strooi er de zwarte peper over en voeg de knoflookpasta toe.
- Doe er ook de kaneel en de koriander bij.
- Fruit de aubergine, de ui en de tomaat in het braadvocht.
- Schep ze op het vlees en voeg er het water of de bouillon aan toe.
- Laat dit een uurtje stoven onder de deksel.
- Maak 20 minuten voor het einde van de bereidingstijd de basmatirijst volgens de aanwijzingen op de verpakking.
- Pers de limoen en doe het sap bij het gerecht.
- Controleer de gaarheid van het vlees en laat eventueel nog een beetje langer garen.
- Verdeel het vlees over de borden.
- Fruit één minuut voor het serveren de maïskolven in de frituur, dep ze droog met keukenpapier en leg ze ter garnering op het vlees.
- Een paar stukjes verse koriander zorgen voor een authentiek radjah-effect.
Notities / Tips / Wijnadvies
Geef er de rijst bij.