Radjah lamb stew

Bengaals stoofvlees
Porties: 4 personen
Deel op Facebook Recept afdrukken

Ingrediënten

  • 2 vleestomaten
  • 1 middelgrote ui
  • 1 mooie aubergine
  • 1 schaaltje baby maïskolven
  • 800 gram lamsstoverij ontbeende
  • boter
  • zout
  • knoflookpasta
  • ½ koffielepel zwarte peper
  • 1 pijpje kaneel
  • 1 mespunt korianderzaad
  • ½ l water of groentebouillon
  • 1 limoen
  • basmatirijst
  • verse korianderblaadjes

Instructies

  • Dompel de tomaten even in kokend water, pel ze en snijd ze in partjes.
  • Verwijder de zaadjes en snijd het vlees in stukjes.
  • Pel en versnipper de ui.
  • Spoel de babymaïsolie.
  • Schil de aubergine en snijd ze in grove stukken.
  • Snijd het vlees eventueel in kleine stukjes en bak het mooi bruin in een ruime klont boter.
  • Doe het vlees zonder het braadvet in een sudderpot, strooi er de zwarte peper over en voeg de knoflookpasta toe.
  • Doe er ook de kaneel en de koriander bij.
  • Fruit de aubergine, de ui en de tomaat in het braadvocht.
  • Schep ze op het vlees en voeg er het water of de bouillon aan toe.
  • Laat dit een uurtje stoven onder de deksel.
  • Maak 20 minuten voor het einde van de bereidingstijd de basmatirijst volgens de aanwijzingen op de verpakking.
  • Pers de limoen en doe het sap bij het gerecht.
  • Controleer de gaarheid van het vlees en laat eventueel nog een beetje langer garen.
  • Verdeel het vlees over de borden.
  • Fruit één minuut voor het serveren de maïskolven in de frituur, dep ze droog met keukenpapier en leg ze ter garnering op het vlees.
  • Een paar stukjes verse koriander zorgen voor een authentiek radjah-effect.

Notities / Tips / Wijnadvies

Geef er de rijst bij.
————————————————————————————————–
Recept categorieën Lamsvlees / Stoofpot
Land van herkomst India