Bierblikkip

Bierblikkip

Ook wel bekend als "Kip op Blik" of "Beercan Chicken"ZALIG!! En zó leuk om te maken. Dit zijn de momenten dat de man het ineens leuk vindt om te koken haha! Bier, BBQ en een lekker Kippetje, de beste combinatie in vele mannen ogen. En in dit geval klopt dat helemaal, dit vergt enkel wat kleine voorbereiding en daarna een uurtje geduld
Porties: 4 personen
Deel op Facebook Recept afdrukken

Ingrediënten

  • 1 kip
  • 1 blik bier 1/2 liter
  • Peper
  • Mosterd
  • Olie
  • zout
  • knoflook
  • ui
  • rozemarijn
  • Ras el Hanout

Instructies

  • Schenk de helft van het bier bij de houtsnippers.
  • Leg aan weerszijden van het aluminium bakje kolen/briketten met aanmaakblokjes.
  • Steek de bbq aan.
  • Als de kolen grijs zijn de kip in het aluminium bakje zetten.
    Bierblikkip
  • Dan de houtsnippers op de kolen
  • Deksel erop, gaten open.
  • Na ongeveer een uur is een kip van ruim een kilo klaar.
  • Temperatuur in de kip 80 graden C.

Notities / Tips / Wijnadvies

Lekker met patat en appelmoes.
--------------------------------------------------------------------------------------------------
Recept categorieën Barbecue / Gevogelte / Kip