Biersoep van de roerstok

      Reacties uitgeschakeld voor Biersoep van de roerstok

Biersoep van de roerstok

Recept afdrukken
CategorieSoep
KeukenBelgië
porties4
AuteurAstrid Veltman

ingrediënten

  • 2 witte selders
  • 4 prei
  • 3 ui
  • 2 laurierblaadjes
  • 1 liter Rodenbachbier
  • 250 gr tarwegriesmeel
  • 1 kalfsschenkel
  • 1/4 liter lichte bouillon
  • 2 ei
  • 1 eetlepel bloem
  • 150 gr boter
  • 1/4 liter room

Bereidingswijze

  • Snijd de groenten fijn, laat ze in de boter wellen, bestrooi ze lichtjes met de
  • bloem en overgiet ze met het Rodenbachbier.
  • Voeg zout toe en laat zachtjes koken.
  • Los het griesmeel in de lichte bouillon op en voeg dit samen met de
  • kalfsschenkel aan het bier-groentemengsel toe.
  • Haal de schenkel als hij gaar is (na 1/2 uur) uit de pan en houd hem goed
  • warm.
  • Zift de soep, voeg er de room bij en breng opnieuw aan de kook.
  • Klop het eiwit lichtjes op en giet het onder voortdurend roeren door een vergiet
  • in de roomsoep.
  • Snijd de schenkel in fijne stukjes en voeg die samen met fijngesnipperde kervel
  • bij de roomsoep.