Biersoep van de roerstok

Porties: 4
Deel op Facebook Recept afdrukken

Ingrediënten

  • 2 witte selders
  • 4 prei
  • 3 ui
  • 2 laurierblaadjes
  • 1 liter Rodenbachbier
  • 250 gram tarwegriesmeel
  • 1 kalfsschenkel
  • ¼ liter lichte bouillon
  • 2 ei
  • 1 eetlepel bloem
  • 150 gram boter
  • ¼ liter room

Instructies

  • Snijd de groenten fijn, laat ze in de boter wellen, bestrooi ze lichtjes met de
  • bloem en overgiet ze met het Rodenbachbier.
  • Voeg zout toe en laat zachtjes koken.
  • Los het griesmeel in de lichte bouillon op en voeg dit samen met de
  • kalfsschenkel aan het bier-groentemengsel toe.
  • Haal de schenkel als hij gaar is (na 1/2 uur) uit de pan en houd hem goed
  • warm.
  • Zift de soep, voeg er de room bij en breng opnieuw aan de kook.
  • Klop het eiwit lichtjes op en giet het onder voortdurend roeren door een vergiet
  • in de roomsoep.
  • Snijd de schenkel in fijne stukjes en voeg die samen met fijngesnipperde kervel
  • bij de roomsoep.
--------------------------------------------------------------------------------------------------
Recept categorieën Soep
Land van herkomst België