Bietjesstamppot met grillworst
Ingrediënten
- 1 prei
- 500 gram bietjes gekookte
- 1 takje tijm
- 3 dl melk
- 1 pakje aardappel puree 135 gr Maggi
- 25 gram boter
- 300 gram grillworst
Instructies
- Maak de prei schoon, was hem en snijd hem in flinterdunne ringetjes.
- Maak de bietjes schoon en snijd ze in kleine blokjes.
- Ris de tijmblaadjes boven een kopje van het takje.
- Verwarm de grill voor op de hoogste stand.
- Maak met de melk aardappelpuree volgens de gebruiksaanwijzing op de verpakking.
- Schep er de preiringetjes, de bietjes de boter en de tijm door en warm het geheel al omscheppend op matig vuur 5 minuten goed door.
- Snijd de grillworst in plakken en leg die op de grillplaat.
- Schuif de plaat 10 cm onder de hete grill en grill de worst in 3 minuten goudbruin; keer de plakjes halverwege.
- Schep de stamppot op 4 borden en leg de plakjes worst er dakpansgewijs op.