Kerstboom van Bladerdeeg met Tapenade
Ingrediënten
- 2 rollen Tante Fanny Vers Bladerdeeg
- 60 g uitgelekte tomaten in olie
- 45 g uitgelekte olijven ontpit
- 40 g oude kaas
- 75 g geraspte kaas
- 1 ei
- 1 klein teentje knoflook
- 1 eetlepel olijfolie
- 1 theelepel azijn
- Peper en zout naar smaak
Instructies
- Verwarm de oven voor op 200°C en haal het bladerdeeg 10 minuten voor gebruik uit de koelkast.
- Hak alle ingrediënten voor de tapenade fijn in een keukenmachine of hakmolentje van een staafmixer tot een smeuïge tapenade.
- Maak de bladerdeeg kerstboom volgens de instructies in de video, waarbij je de tapenade als vulling gebruikt.
- Bestrijk het deeg voor het bakken met losgeklopt ei en strooi de geraspte kaas erover.
- Bak de kerstboom in 20 tot 30 minuten goudbruin en laat hem daarna afkoelen op een rooster.
Notities / Tips / Wijnadvies
Wijnadvies:
Een lichte en frisse witte wijn zoals een Sauvignon Blanc past goed bij de hartige smaken van de tapenade en kaas in dit hapje.Voedingswaarden
Calories: 320 kcal | koolhydraten: 20 g | Protein: 8 g | Vet: 23 g | Zout: 0.8 mg | Sugar: 2 g