Kerstboom van Bladerdeeg met Tapenade

Porties: 6
Voorbereidingstijd 15 minuten
Bereidingstijd: 30 minuten
Deel op Facebook Recept afdrukken

Ingrediënten

  • 2 rollen Tante Fanny Vers Bladerdeeg
  • 60 g uitgelekte tomaten in olie
  • 45 g uitgelekte olijven ontpit
  • 40 g oude kaas
  • 75 g geraspte kaas
  • 1 ei
  • 1 klein teentje knoflook
  • 1 eetlepel olijfolie
  • 1 theelepel azijn
  • Peper en zout naar smaak

Instructies

  • Verwarm de oven voor op 200°C en haal het bladerdeeg 10 minuten voor gebruik uit de koelkast.
  • Hak alle ingrediënten voor de tapenade fijn in een keukenmachine of hakmolentje van een staafmixer tot een smeuïge tapenade.
  • Maak de bladerdeeg kerstboom volgens de instructies in de video, waarbij je de tapenade als vulling gebruikt.
  • Bestrijk het deeg voor het bakken met losgeklopt ei en strooi de geraspte kaas erover.
  • Bak de kerstboom in 20 tot 30 minuten goudbruin en laat hem daarna afkoelen op een rooster.

Notities / Tips / Wijnadvies

Wijnadvies:

Een lichte en frisse witte wijn zoals een Sauvignon Blanc past goed bij de hartige smaken van de tapenade en kaas in dit hapje.

Voedingswaarden

Calories: 320 kcal | koolhydraten: 20 g | Protein: 8 g | Vet: 23 g | Zout: 0.8 mg | Sugar: 2 g
————————————————————————————————–
Recept categorieën Hapjes / Hartige taart / Koek
Land van herkomst Nederland
Geschikt voor Dieët: Vegetarisch
Feestdagen etc Kerst