Blini's 2

Porties: 4 personen
Deel op Facebook Recept afdrukken

Ingrediënten

  • ½ liter melk
  • 250 gr witbroodmix
  • 125 gr bloem
  • 2 eieren
  • boter

voor de vulling:

  • 200 gr kwark
  • ½ beker zure room
  • dille vers of diepvries
  • 100 gr zalmsnippers
  • zalmeitjes

Instructies

  • Verwarm de melk tot lauwwarm.
  • Zeef het witbroodmix, vermeng dat met de helft van de melk en klop 10 minuten met een pollepel met een gat erin.
  • Dek het deeg af met folie en laat het op een warme plaats 2-3 uur rijzen.
  • Zeef de gewone bloem bij het deeg.
  • Splits de eieren, werk de dooiers met de rest van de melk door het gerezen deeg en besla het.
  • Klop de eiwitten stijf en spatel ze door het beslag.
  • Laat het beslag afgedekt nog een half uur rijzen en bak hiervan in een kleine koekepan of gourmetpannetje in boter dikke pannekoekjes aan beide kanten.
  • Klop voor de vulling de kwark glad met de zure room en meng er een flinke lepel dille, de kleiner gesneden zalmsnippers en een paar lepels zalmeitjes door.
  • Blini's zijn ook lekker met in room gemarineerde haring en bietensalade, of met in room gestoofde champignons met peterselie.
--------------------------------------------------------------------------------------------------
Recept categorieën Pannenkoeken
Land van herkomst Rusland