Blini's 2
Ingrediënten
- ½ liter melk
- 250 gr witbroodmix
- 125 gr bloem
- 2 eieren
- boter
voor de vulling:
- 200 gr kwark
- ½ beker zure room
- dille vers of diepvries
- 100 gr zalmsnippers
- zalmeitjes
Instructies
- Verwarm de melk tot lauwwarm.
- Zeef het witbroodmix, vermeng dat met de helft van de melk en klop 10 minuten met een pollepel met een gat erin.
- Dek het deeg af met folie en laat het op een warme plaats 2-3 uur rijzen.
- Zeef de gewone bloem bij het deeg.
- Splits de eieren, werk de dooiers met de rest van de melk door het gerezen deeg en besla het.
- Klop de eiwitten stijf en spatel ze door het beslag.
- Laat het beslag afgedekt nog een half uur rijzen en bak hiervan in een kleine koekepan of gourmetpannetje in boter dikke pannekoekjes aan beide kanten.
- Klop voor de vulling de kwark glad met de zure room en meng er een flinke lepel dille, de kleiner gesneden zalmsnippers en een paar lepels zalmeitjes door.
- Blini's zijn ook lekker met in room gemarineerde haring en bietensalade, of met in room gestoofde champignons met peterselie.