Bloemkoolgratin met pasta en mosterdsaus
Ingrediënten
- 400 g macaroni elleboogjes
- 1 bloemkool
- 125 ml room
- 1 tl mosterd milde
- 1-2 ui
- 2 el olie
- 1 ei
- 100 gram Diverse kaassoorten geraspt
Instructies
- Breng twee pannen met ruim water aan de kook.
- Verwarm de oven voor op 200 C (hetelucht oven 180 C).
- Kook in de ene pan de (kleine soort) pasta volgens de aanwijzingen op de verpakking.
- Verdeel de bloemkool in roosjes, was ze en doe ze voor zo’n 7 minuten in het kokende water van de andere pan.
- Schil de ui, snijd ze fijn en fruit ze in een beetje olie goudbruin.
- Meng de room met de mosterd en het ei en voeg de iets afgekoelde uien toe.
- Doe de gare pasta in een ovenvaste schaal en plaats er de afgegoten bloemkool erop.
- Giet het roommengsel eroverheen en dek af met de kaas.
- Laat het gerecht in zo'n 30-45 minuten gratineren.