Mediterrane Bloemkoolsalade met Ansjovis

Van deze salade bestaan heel veel variaties. De salade wordt vaak gemaakt met kerst. Wanneer er een dag van gegeten is, wordt hij de volgende dag aangevuld met nieuwe ingrediënten. Er kunnen bijvoorbeeld ook tomaten, rode ui, groene olijven of zoetzure augurkjes in.
Porties: 4 personen
Bereidingstijd: 50 minuten
Deel op Facebook Recept afdrukken

Equipment

Ingrediënten

  • 8 ansjovisfilets vers of uit blik
  • 4 eetlepels melk naar keuze lactosevrij
  • 2 schaaltjes minibloemkool en -broccoli
  • 2 geroosterde paprika’s uit pot, in reepjes
  • 100 g zwarte olijven zonder pit gehalveerd
  • 1 eetlepel kappertjes
  • 1 eetlepel rode wijnazijn
  • Cayennepeper naar smaak
  • 6 eetlepels extra vierge olijfolie

Instructies

  • Laat de ansjovisfilets uitlekken en week ze in een kommetje melk.
  • Maak de minibloemkool- en broccoli-roosjes schoon en verdeel ze.
  • Kook de roosjes in een pan met kokend water en zout in 4-5 minuten beetgaar.
  • Giet af en laat even afkoelen.
  • Meng de bloemkool en broccoli in een slakom met de geroosterde paprika, olijven, kappertjes, rode wijnazijn, cayennepeper en olijfolie.
  • Laat de salade minstens een halfuur staan zodat de smaken kunnen intrekken.
  • Haal de ansjovisfilets uit de melk, dep ze droog en leg ze op de salade.

Notities / Tips / Wijnadvies

Wijnadvies:

Deze mediterrane bloemkoolsalade met ansjovis gaat goed samen met een lichte, droge witte wijn zoals een Sauvignon Blanc. De frisse tonen van de wijn zullen de smaken van de salade mooi aanvullen, terwijl de lichte zuurgraad de ansjovis en de groenten in balans breng

Voedingswaarden

Calories: 230 kcal | koolhydraten: 10 g | Protein: 6 g | Vet: 19 g | Zout: 1.5 mg | Sugar: 2 g
————————————————————————————————–
Recept categorieën Bijgerecht / Salade / Vis
Land van herkomst Mediterraan
Feestdagen etc Kerst