Bloemkoolschotel á la Stroganoff

Porties: 4
Deel op Facebook Recept afdrukken

Ingrediënten

  • 1 ¼ kg aardappels
  • 1 bloemkool
  • 1 ui
  • 250 gram champignons
  • 30 gram boter
  • 400 gram gehakt
  • 1 zakje Stroganoffsaus
  • 2 dl crême fraiche
  • 25 gram amandelen
  • 50 gram belegen kaas

Instructies

  • Schil en was de aardappelen, snijd ze in gelijke stukken en kook ze met zout in 20 minuten gaar.
  • Maak de groeten schoon; verdeel de bloemkool in roosjes, snipper de ui en snijd de champignons in plakjes.
  • Kook de bloemkoolroosjes 10 minuten in water met zout.
  • Verhit de boter in een koekenpan en bak het gehakt rul.
  • Bak de uisnippers en de champignon 5 minuten mee.
  • Roer het Stroganoffsauspoeder met 1 1/2 dl water glad en roer de saus en de crème fraîche door het gehaktmengsel.
  • Snijd de gekookte aardappelen in hapklare stukken en vul een ovenschaal laag voor laag met aardappelblokjes, bloemkoolroosjes en gehaktmengsel.
  • Strooi als laatste geraspte kaas over het gerecht en zet de schaal ± 30 minuten in een op 200°C voorverwarmde oven.
--------------------------------------------------------------------------------------------------
Recept categorieën Groenten / Ovenschotel / Vlees