Bloemkoolschotel á la Stroganoff
Ingrediënten
- 1 ¼ kg aardappels
- 1 bloemkool
- 1 ui
- 250 gram champignons
- 30 gram boter
- 400 gram gehakt
- 1 zakje Stroganoffsaus
- 2 dl crême fraiche
- 25 gram amandelen
- 50 gram belegen kaas
Instructies
- Schil en was de aardappelen, snijd ze in gelijke stukken en kook ze met zout in 20 minuten gaar.
- Maak de groeten schoon; verdeel de bloemkool in roosjes, snipper de ui en snijd de champignons in plakjes.
- Kook de bloemkoolroosjes 10 minuten in water met zout.
- Verhit de boter in een koekenpan en bak het gehakt rul.
- Bak de uisnippers en de champignon 5 minuten mee.
- Roer het Stroganoffsauspoeder met 1 1/2 dl water glad en roer de saus en de crème fraîche door het gehaktmengsel.
- Snijd de gekookte aardappelen in hapklare stukken en vul een ovenschaal laag voor laag met aardappelblokjes, bloemkoolroosjes en gehaktmengsel.
- Strooi als laatste geraspte kaas over het gerecht en zet de schaal ± 30 minuten in een op 200°C voorverwarmde oven.