Bloemkoolsoep II

      Reacties uitgeschakeld voor Bloemkoolsoep II

Bloemkoolsoep II

Recept afdrukken
CategorieSoepen
KeukenBelgië
porties4
AuteurAstrid Veltman

ingrediënten

  • 1 kleine bloemkool
  • 1 grote geschilde aardappel in blokjes
  • 2 kippenbouillon
  • 4 plakken rauwe ham
  • 1/8 liter crême fraiche

Bereidingswijze

  • Breng de bloemkoolroosjes en de aardappelblokjes in een ruime pan met 3/4 liter water aan de kook, verkruimel de bouillontabletten erboven en kook de bloemkool en de aardappel in 15 minuten gaar.
  • Stamp ze dan in de pan fijn of pureer ze kort met de staafmixer.
  • Snijd intussen zo nodig de vetrandjes van de ham, bak de ham in een droge koekenpan krokant uit en laat op keukenpapier uitlekken.
  • Roer de crème fraîche door de soep, breng op smaak met peper en breng de soep opnieuw aan de kook.
  • Verdeel de soep over 4 kommen en verkruimel de ham erboven.