Bloemkoolsoep van Astrid Veltman 4

Porties: 4
Deel op Facebook Recept afdrukken

Ingrediënten

  • 1 kleine bloemkool
  • 1 grote aardappels geschilde in blokjes
  • 2 kippenbouillon
  • 4 plakken rauwe ham
  • liter crême fraiche

Instructies

  • Breng de bloemkoolroosjes en de aardappelblokjes in een ruime pan met ¾ liter water aan de kook, verkruimel de bouillontabletten erboven en kook de bloemkool en de aardappel in 15 minuten gaar.
  • Stamp ze dan in de pan fijn of pureer ze kort met de staafmixer.
  • Snijd intussen zo nodig de vetrandjes van de ham, bak de ham in een droge koekenpan krokant uit en laat op keukenpapier uitlekken.
  • Roer de crème fraîche door de soep, breng op smaak met peper en breng de soep opnieuw aan de kook.
  • Verdeel de soep over 4 kommen en verkruimel de ham erboven.
————————————————————————————————–
Recept categorieën Soep
Land van herkomst België