Zuid-Afrikaanse Bobotie Gehakttaart

Porties: 4
Bereidingstijd: 1 uur 15 minuten
Deel op Facebook Recept afdrukken

Ingrediënten

  • 500 g half-om-halfgehakt
  • 250 g tutti frutti
  • 3 eieren
  • 1 sneetje witbrood
  • 65 g garneeramandelen grofgehakt
  • 1 eetlepel kerriepoeder
  • 2 eetlepels karnemelk
  • 1 theelepel kurkuma koenjit
  • Zoete chilisaus voor het serveren
  • Zout en peper naar smaak

Instructies

  • Verwarm de oven voor op 175 ºC.
  • Bak het gehakt in een droge koekenpan bruin en rul.
  • Snijd de tutti frutti fijn.
  • Klop in een diep bord 1 ei met 2 eetlepels water los.
  • Scheur het sneetje brood in stukjes en prak het met een vork door het eimengsel.
  • Schep het overtollige vet uit de pan met gehakt.
  • Meng het gehakt met het geweekte brood, tutti frutti, gehakte amandelen, kerriepoeder en zout en peper naar smaak.
  • Schep het gehaktmengsel in de taartvorm en strijk het glad.
  • Bak de gehakttaart in het midden van de oven gedurende 30 minuten, tot het bijna gaar is.
  • Klop in een maatbeker de overige 2 eieren met karnemelk en kurkuma los.
  • Giet het eimengsel over de gehakttaart en bak nog ca.
  • 15 minuten, tot het ei gestold en goudbruin is.
  • Haal de vorm uit de oven en laat het gerecht iets afkoelen.
  • Serveer de zoete chilisaus apart erbij.

Notities / Tips / Wijnadvies

Serveer de Zuid-Afrikaanse Bobotie Gehakttaart met basmatirijst en wortelsalade.

Wijnadvies:

Bij dit gerecht past een fruitige witte wijn zoals een Chenin Blanc uit Zuid-Afrika. De zoete chilisaus biedt een heerlijk contrast met de kruidige smaken van de bobotie.
————————————————————————————————–
Recept categorieën Hartige taart / Hoofdgerechten / Vlees
Land van herkomst Afrika / Zuid Afrika
Geschikt voor Dieët: Glutenvrij