Boerenkool met kaasschnitzel

Snel te maken
Porties: 4
Deel op Facebook Recept afdrukken

Ingrediënten

  • kg aardappels kruimig
  • 2 zakken boerenkool à 300 g
  • zout
  • peper
  • 100 g cashewnoten
  • 2 schaaltjes kaasschnitzels à 150 g
  • 50 g boter of margarine

Instructies

  • Aardappels schillen, wassen en in stukjes snijden.
  • Aardappels in pan doen en boerenkool erop leggen.
  • 400 ml water en zout toevoegen en in ca. 20 minuten gaar koken.
  • Intussen cashewnoten grof hakken.
  • 25 g boter in koekenpan verhitten en schnitzels in ca. 3 minuten gaar bakken.
  • Boerenkool en aardappels afgieten en kookvocht opvangen.
  • Met pureestamper aardappels en boerenkool samen fijnstampen.
  • Rest van boter en cashewnoten toevoegen en stamppot verwarmen.
  • Eventueel wat kookvocht toevoegen om stamppot smeuïger te maken.
  • Op smaak brengen met zout en peper.
  • Kaasschnitzels erbij serveren.
————————————————————————————————–
Recept categorieën Groenten / Hoofdgerechten / Kaas / Noten
Land van herkomst Nederland